МК „За нов Тервел“: Сложните избори в Тервел

15:48, 29 окт 15 / Политика 25 1783 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Платена публикация

Резултатите от първия тур на местните избори в община Тервел ясно показват как Живко Георгиев – кандидат от листата на БСП, борещ се за пети мандат, се домогва да си осигури нови 4 години, благодарение на купени ромски гласове, успешно насаждайки вече почти две десетилетия тезата, че „турците идват“. Жалка картина в една община, където господства безвремието,  липсват всякакви инвестиции, безработицата и миграцията са в огромни размери, а пътищата наподобяват лунен пейзаж. Въпреки тази ужасяваща картина, Живко Георгиев успява някак си да поведе преди балотажа с над 1000 гласа пред кандидата на коалиция „За нов Тервел”  Марияна Пасева.

Механизмът на този „успех” е ясен за жителите на общината. Хората си шушукат, че вечният кмет за пореден път е отворил широко кесията за ромите, а неговата клика от „червеноживковчета” заплашват всички, които дръзват да им се изпречат на пътя. Сега предстои балотаж, а новият коз в ръкава им е, че, ако не спечелят, ще настъпи „време разделно” и турците ще „режат” глави из цялата община.

Докато мълвата за купените ромски гласове се разпространява, а правораздавателните органи са потънали в летаргия, направихме секционен анализ – най-добрият метод за определяне на активността в ромските гласове. Резултатите са категорични – Живко Георгиев разполага с подкрепа, на която би завидял и самият цар Киро. В секцията в кв. Север, гр. Тервел, която е изцяло ромска, „вечният кмет” води с 316 гласа, с почти троен резултат пред всички свои други опоненти. В секциите в село Орляк, където по време на парламентарни избори  ДПС регистрира подкрепа от близо 90%, на местни избори картината се променя рязко и печели цели 308 гласа. В с. Безмер, където живеят представители на всички етноси, е по-трудно да се определи резултатът, но, като се направи сравнение с резултатите на БСП от парламентарни избори, кандидатът на БСП си осигурява 336 гласа, с цели 269 гласа повече. Подобно е положението в Каблешково, където на последните парламентарни избори БСП има 14 гласа, а сега кандидатът на най-голямата опозиционна сила регистрира цели 152 гласа. В Честименско разбивката е подобна – от 33 на 129 гласа.

Равносметката показва, че като прибавим и другите ромски гласове в останалите секции, Живко Георгиев разполага с близо 2000 гласа купени гласове, предостатъчно, за да може да управлява като помешчик, превърналите се в „крепостни селяни”, жители на община Тервел за поне още 4 години… 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама