Сливналия получи условна присъда за присвояване на пари и вещи от жена във Варна

14:40, 29 окт 15 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Условно наказание наложи  Варненският районен съд на 23-годишен младеж от Сливен за кражба и присвояване на пари и вещи от негова позната.

В бързо производство и процедура на съкратено съдебно следствие, 23-год. К. Веселинов бе признат за виновен, че на 15 юли тази година отнел накити и пари от квартирата на своя позната във Варна и противозаконно присвоил нейни движими вещи – преносим компютър със зарядно и телевизор. 

Ден преди деянията подсъдимият отседнал за няколко дни в квартирата на пострадалата девойка. На 15 юли т.г. тя тръгнала за работа, като му оставила ключовете си и му позволила да ползва всички помещения в жилището, без да пипа личните й вещи. Уговорката била по-късно през деня той да занесе ключовете до местоработата й. Веселинов открил в жилището малка парична сума и я проиграл в казино. После отново се върнал до квартирата, взел мобилен телефон без сим карта и веднага го заложил в магазин за телефони и аксесоари, като получената сума отново проиграл.   При третото връщане до апартамента подсъдимият отнел лаптоп и по идентичен начин пропилял парите от залагането му.  За пореден път младежът се върнал в квартирата и изнесъл телевизора на неговата позната, но на улицата бил спрян с чуждата вещ в ръце за проверка от патрулиращи полицаи и тогава признал за стореното по-рано през деня.

23-годишният младеж е с чисто съдебно минало. За извършените при продължавано престъпление кражби и присвояване му бяха наложени отделни наказания, като след редуцирането им с 1/3 и групиране, той бе осъден да изтърпи едно общо наказание в размера на по-тежкото от тях - 8 месеца лишаване от свобода, с 3 г. изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама