Летим директно до Бристол и Доха

14:17, 29 окт 15 25 752 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 11 януари 2016 г. ще можем да летим директно до Бристол (Великобритания), съобщиха от Летище „София“. Полетите са на Wizz Air, а линията ще се обслужва два пъти седмично – в понеделник и четвъртък.

През зимния сезон ще бъдат увеличени и полетите по източни направления, като от летището очакват и повече чуждестранни туристи по българските ски курорти. Полетите на Qatar Airways до Доха, които се изпълняват всеки ден, вече са без прекачване. Трети полет до Истанбул в четири дни от седмицата добавят от края на декември Turkish Airlines в обедните часове на разписанието. Година след откриване на новата линия Дубай Интернешънъл – София, Flydubai увеличава своите полети от два на три седмично.

През зимния сезон 24 авиокомпании изпълняват директни пътнически полети от и до София по 57 въздушни маршрути, от които 55 са международни, а 2 вътрешни.

Ежедневни въздушни връзки свързват столичното летище със столици на европейски и близкоизточни държави. В удобни за пътниците часове излитат и кацат самолети до Атина, Амстердам, Белград, Берлин, Букурещ, Варшава, Мадрид, Москва, Париж, Рим.

Лондон, Виена, Мюнхен и Франкфурт са най-предпочитаните направления, с най-много редовни полети до тях.

През този сезон две нови редовни линии се добавят към разписанието на летище София. Thomas Cook UK за поредна година ще лети всяка събота от Лондон/Гетуик и от Манчестър. Тази зима полетите му са отворени за редовна продажба и за индивидуалните туристи.

С подобно предложение от 11 януари 2016 г. Wizz Air стартира редовни полети от София до Бристол. Линията ще се обслужва 2 пъти седмично в понеделник и четвъртък.

С дългогодишния превозвач Thomson Fly ще пристигат от Лондон, Манчестър и Бирмингам туристите за българските зимни курорти.

За втора поредна година английската авиокомпания Jet2 ще лети до София, но вече с разширена програма от три маршрута – Манчестър, Ейст Мидланд и Нюкасъл.

Новите сезонни авиопревозвачи са Norwegian и Enter Air, които ще изпълняват туристически чартъри съответно от Лондон/ Гетуик и Бристол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама