Осъдиха пиян шофьор в Русе

14:09, 29 окт 15 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският районен съд е одобрил споразумение, което мъж, хванат да шофира пиян, е сключил с прокуратурта. Нарушението на закона, заради което водачът застанал на подсъдимата скамейка, е извършено на 5 октомври 2015 г. в село Бабово, община Сливо поле.

Мъжът подкарал „Фолксваген-Кади“ с 1,39 промила алкохол в кръвта, което е доказано с медицинско изследване. Оказало се, че през 2013 г. той е осъждан за същото престъпление – шофиране в нетрезво състояние. Поради това наложеното му наказание е малко по-тежко, по отношение на изпитателния срок на присъдата, отколкото на провинилите се за пръв път по подобен начин шофьори.

Той е осъден на 1 година и 6 месеца условно, с 4 години изпитателен срок, вместо минимумът от 3, колкото дава съдът в подобни случаи. Водачът е лишен от право да шофира в продължение на 1 г. и 6 м., като от този срок му е приспаднато времето, през което е бил наказан по същия начин, но по административен ред от полицията, след като е бил заловен. Той е длъжен да покрие и разноските по делото.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама