Полицията задържа каналджия след стрелба във въздуха и по автомобила му

13:34, 29 окт 15 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията е стреляла във въздуха и по автомобила и е задържала каналджия, който се е опитва да прегази служители на реда край Вакарел, съобщи Прокуратурата. 

Инцидентът е станал в сряда на горски път между софийските села Нови Хан и Вакарел, където полицията е отишла по сигнал за голяма група чужди граждани. Изпратените патрули са установили, че това са мигранти – мъже на видима възраст между 18 и 35 години, които заявили, че са афганистанци. При задържането си те не са оказали съпротива. Докато групата и полицаите изчаквали служителите на служба „Миграция“, се появили два автомобила – един с българска и един с чуждестранна регистрация, които е трябвало да извозят мигрантите до Видин. 

При вида на полицаите двамата шофьори се опитал да избягат. Полицейските служители подали сигнал „Стой Полиция” и тръгнали към автомобилите. Шофьорът на българския автомобил – Пламен Велков подкарал колата към един от полицаите, който успял да отскочи и стрелял във въздуха и по автомобилните гуми. Другите полицаи също стреляли във въздуха и успели да задържат Велков, който е арестуван за 72 часа и е обвинен за каналджийство и хулиганство. 

Шофьорът на другия автомобил е успял да избяга.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама