Осъдиха каналджия в Свиленград, отнеха за първи път камион

13:28, 29 окт 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1 година условно с 3 години изпитателен срок получи 43-годишен турски гражданин по обвинение за превеждане през границата на страната на група от хора без разрешение на надлежните органи на властта.

На 23 октомври 2015 г. Районен съд-Свиленград му е наложил наказание от 1 г. условно с 3 г. изпитателен срок и глоба от 10 000 лева. По искане на Районна прокуратура-Свиленград съдът е постановил да бъде отнет в полза на държавата товарният автомобил, с който незаконно са преведени лицата в страната. 

„Това е първият товарен автомобил, отнет в полза на държавата след влизането в сила в края на септември след промяна н Наказателния кодекс.  

43-годишният турски шофьор, който е с разрешително за пребиваване в България, е осъден за това, че на 21 октомври 2015 г. около 2,30 часа през нощта на ГКПП-Капитан Андреево на влизане от Турция в България в ТИР, с хасковска регистрация, е превозвал без разрешение трима иракски граждани. При извършената проверка на автомобила служители на Гранично полицейско управление -Свиленград открили трите лица, укрити в спойлера върху кабината на автомобила.

Установило се, че тримата са иракски граждани, които срещу сумата от по 10 000 долара на човек били качени от каналджия, със съдействието на турския шофьор, в автомобила в околностите на град Истанбул. До турския граничен пункт Капъ Куле пътували в кабината на автомобила, след което шофьорът им помогнал да се скрият в нишата на спойлера над нея.

Иракчаните са искали да стигнат до Германия или Великобритания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама