Шуменски дядо опита да обере лекарски кабинет във Варна

12:58, 29 окт 15 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възрастен мъж се промъкна в незаключен лекарски кабинет и направи опит да открадне от там портмоне с лични документи и пари. Престъплението се разиграва на 28 октомври, сряда, по обяд във варненската МБАЛ "Света Анна", съобщиха от пресцентъра на полицията.

Лекарят, който замалко да се прости с портмонето си, се завърнал своевременно в кабинета, където видял как дръзкият дядо пребърква шкафа с личните вещи на медика. Последният се опитал да спре неизвестния за него крадец, но той отпрашил на секундата. Моментално лекарят подал сигнал на тел. 112 и не след дълго екип на ІІ РУП се заел с изясняването на случая.

След проведени оперативно-издирвателни дейности извършителят е установен и задържан за срок до 24 часа. Става въпрос за 68-годишен мъж от Нови пазар, Шуменско, с инициали П.П., криминално проявен и неосъждан. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на Районната прокуратура във Варна.

По същото време, около 12 часа в сряда, на тел. 112 постъпва сигнал, че неизвестно лице е направило опит за кражба на 3 велосипеда с марки "Спринт", "Драг" и "Дино", оставени в складово помещение, намиращо се на партерен етаж в жилищна сграда на бул. "Княз Борис I".

След проведени незабавни оперативно-издирвателни дейности крадецът е установен и задържан за срок до 24 часа. Това е 39-годишен варненец с инициали Б.Д., криминално проявен и неосъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство, което се води под надзора на Районната прокуратура.

От варненската полиция отчитат, че са разкрили и извършителите на кражба на хранителни добавки на обща стойност около 200 лева. Противозаконното отнемане е извършено на 12 октомври в специализиран магазин на ул. "Любен Каравелов" в морския град. След проведени оперативно-издирвателни дейности извършителите са установени и задържани. Това са 41-годишен варненец с инициали С.И. и 31-годишната му приятелка, чиито инициали са И.В. Мъжът е криминално проявен и осъждан, докато гаджето му до този момент е било с чисто досие. След кражбата и двамата са клиенти на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама