Реформаторите потвърдиха, че ще работят с ГЕРБ в Русе

12:50, 29 окт 15 / Политика 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"След всички доказателства, които имаме от участието на Реформаторския блок в управлението на страната, с всички идеи, с реформаторския си хъс, с почтеността и принципите си, ние смятаме, че по същия начин може да се повтори една такава коалиция в местния парламент. Всички в Реформаторския блок смятаме, че е време да има една принципна коалиция в дясно в Общински съвет - Русе, при наличието на броя общински съветници, които дават тази възможност". Това заяви на пресконференция днес областният лидер на ДСБ и водач на листата на Реформаторския блок в Русе д-р Теодора Константинова. 

Тя коментира, че все още не са водени разговори за бъдещото управление с ГЕРБ, тъй като предстои още работа по балотажа в 4 русенски общини. Въпреки предстоящата коалиция, била тя формална или неформална, реформаторите няма да настояват за места в екипа на кмета, още повече че Пламен Стоилов вече е заявил, че досегашният екип е работил добре, и няма да има съществени размествания по върховете в следващия мандат.

Реформаторите коментираха още неуредиците в изборната нощ не само на национално, но и на местно ниво в секционните избирателни комисии. "Не бива по никакъв начин да продължава това безобразие, и нашата позиция е че трябва да има професионални секционни избирателни комисии, като това разбира се трябва да се случи с промяна на Изборния кодекс. Тези неща се случват за поредна година, и е крайно време да спрем с чуденето защо са грешни протоколите, защо липсват преференции, защо липсват гласовете на самите кандидати. Вече сме обсъдили с нашия народен представител Румен Христов тези проблеми, и се надяваме в най-скоро време да можем да предложим работещо решение", заяви още д-р Константинова. 

От своя страна кандидатът за кмет на Реформаторите Галин Ганчев заяви, че е постигната основната цел на коалицията за постигане на резултат от 10% в Русе, и това е станало на фона на скромна кампания и скромни възможности. Ганчев коментира, че в бъдещия Общински съвет ще работи в своята професионална сфера - образованието, където са необходими много промени, повечето от които належащи. 

Проф. Велизар Павлов пък заяви, че този път Русе е останал буквално в информационно затъмнение в изборната нощ, като е липсвал какъвто и да е интерес от страна на големите медии за резултатите в града. От друга страна обаче той окачестви изборите като голям пробив, тъй като е въведена преференциалната система за гласуване, която ще донесе една нова политическа култура за българите.

От Реформаторски блок - Русе изказаха своите поздравления за добрите резултати на своя доскорошен коалиционен партньор ВМРО, като увериха, че между тях няма конфронтации или напрежение, и се надяват да продължат да работят добре едни с други каквото и да е политическото разпределение в местния парламент. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама