Двама са тежко пострадали след инцидента до Писанския мост

12:30, 29 окт 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже са пострадали тежко при инцидента край Писанския мост, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР.

Както вече съобщихме, сигнал за катастрофа между две коли и последвало запалване в едната от тях по главния път от Русе за Разград, Шумен и Силистра, бе получен вчера около 14.00 часа,

Инцидентът е между товарен автомобил УАЗ с русенска регистрация, на ОПУ- Русе, управляван от П. Г. на 60 г., и лек автомобил "Фолксваген - Каравел" с разградска регистрация, с прикачено към него ремарке, управляван от М.И. на 38 г. Товарното возлило предприело маневра завой наляво, а движещата се след него кола предприела изпреварване, при което се стигнало до сблъсък между тях. След удара превозните средства преминали през лявата лента за движение и излезли от пътя, като УАЗ-ът се преобърнал и се запалил.

На мястото са се отзовали служители на РС "Пожарна безопасност и защита на населението"-Ветово, които са локализирали и изгасили запалването. При пожара е унищожена кабината. Произшествието е ликвидирано на площ около 5 кв. м.

При инцидента тежко е пострадал водачът на УАЗ - с фрактура на лъчева кост на дясна ръка и комоцио. 27-годишен пътник от другия автомобил пък, който се е возил на предна дясна седалка, е настанен в МБАЛ - Русе в отделението по неврохирургия с фрактура на гръбнака.

Другите пътници в колата са прегледани и освободени.

Водачите и на двете МПС са били с отрицателни алкохолни проби. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая се води досъдебно производство.

Причините за ПТП са в процес на установяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама