Баскетболистките от "Нефтохимик 2010" надиграха звездната селекция на „Берое” в Бургас

11:32, 29 окт 15 / Спорт 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаските баскетболистки от „Нефтохимик 2010” надиграха звездната селекция на „Берое”, съобщиха от Общината. Момичетата на треньора Дечо Коешинов се противопоставиха успешно и спечелиха с 88:77 точки. Така те постигнаха втори успех в третия кръг от първенството на страната, който се игра в зала „Бойчо Брънзов”.

В отбора на гостенките фигурираха имената на бившите националки Ивелина Вранчева и Милена Томова, на настоящата Радослава Бъчварова, а също и на две сръбкини. Старозагорки имаха преднина само в първата част, а в средата на втората, бургаските баскетболистки не само изравниха, но и се оттеглиха на почивка с аванс от 4 точки.

През второто полувреме "Нефтохимик 2010" доказа, че повече заслужава победата.

Топреализатор в мача стана Йелена Йованович. Сръбкинята реализира 24 точки и записа 4 асистенции за най-високия коефициент 27. Капитанката Мария Желязкова се отчете с 16 точки и 8 борби, а Олена Самбурска завърши с 15 точки и 9 борби. Много добър мач изигра Габриела Костова, която е продукт на школата на "Нефтохимик 2010". Центърът вкара 13 точки и  хвана 12 борби, а коефициентът й е 22. Младата надежда на бургаския женски баскетбол Таня Енева се включи отлично от пейката, като за 8 минути на полето реализира 7 точки, при 3 на 3 опита за две точки.

След три изиграни кръга, "Нефтохимик 2010" дели второто място с "Дунав" - Русе и "Монтана". Трите отбора имат по 2 победи и 1 загуба.

В следващия кръг бургазлийки гостуват на "Септември". Мачът ще се играе в столицата на 31 октомври (събота) от 13:30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама