С открит урок в СОУ „Георги Измирлиев” честваха Деня на народните будители

11:23, 29 окт 15 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Денят на народните будители в СОУ „Георги Измирлиев” бе отбелязан тържествено с открит урок, представен от учениците от 7 "А" клас, с класен ръководител Наталия Горанова, съобщиха от горнооряховското училище.

Пред своите съученици от 5-ти и 7-ми клас, в Конферентната зала на училището младите хора представиха авторски  презентации, посветени на просветителите от времето на Българското възраждане до съвременните Будители на двадесети век. Всички материали са събрани в диск, посветен на празника и оставен като подарък на училищната библиотека.

По време на тържеството малките автори, отличени в обявения конкурс „Допиши стихотворението „Аз съм българче”, прочетоха написаните от тях стихове, с които много впечатлиха публиката. Всички стихотворения ще бъдат издадени в книжка, където ще бъдат поместени творбите на деца от цяла България, дописвали стихотворение на Патриарха на българската литература.

В края на тържеството директорът на училището Криси Аврамова поздрави присъстващите ученици по повод празника, благодари за положения труд на всички участници в тържеството и пожела творческият дух да ги съпътства през цялата учебна година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама