Затвор за роми взривили краден автомобил в Казанлък

10:05, 29 окт 15 25 591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири години ще лежи в затвора казанлъшкият ром С.Д. за повреда на седем автомобила, кражба и запалване на един от тях. Компания за три години и четири месеца там ще му прави и аверът му  С. А., който също участвал в престъплението.

Решението е на Старозагорския окръжен съд и е окончателно.

На 20 януари т. г. двамата пили бира в хранителен магазин в ромската махала в Казанлък. След това отишли в кръчма, където продължили да пият концентрат. Около полунощ, след като употребили голямо количество алкохол,  С. Д. предложил да отидат в източното разширение на Казанлък да покарат паркираните там автомобили. Стигнали до бл.39, където С. Д.  с нож счупил малкото стъкло на  “Мерцедес “, отворил вратата влязъл вътре, оголил кабелите за запалването, но не успял да го подкара. След това двамата отишли до намиращите се в близост товарни автомобили марка “Мерцедес Спринтер” . Те не били заключени и двамата мъже влезли, най-напред потърсили пари, а после  направили опит да подкарат единия от тях, но не успели. За отмъщение счупили пластмасовите капаци под кормилната уредба на другия. До бл. 25 двамата счупили стъклото на предната дясна врата на лек автомобил марка “Опел Вектра”, отново опитали да го запалят, но не успели.  После се вмъкнали в лек автомобил “Форд Фиеста” след като счупили предното стъкло на предната лява врата и изкривили волана. След това двамата се придвижили до бл. 15, където опитали да отключат волана на “ВАЗ 21061”, счупили пластмасовия капак на патрона на контактния ключ, извадили кабелите и изкривили клемите на контактния ключ, но не успели да запалят автомобила.  Поломили и  “Фолксваген голф” , след като влезли в купето, счупили корите от таблото и извадили кабелите.

Най-накрая видели лек автомобил “Опел Вектра”, разбили вратата и го избутали до ромската махала, където го запалили, а впоследствие настъпил взрив от газовата бутилка на автомобила.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама