Атентат срещу Алексей Петров

09:17, 29 окт 15 25 854 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стрелба е имало в столичния квартал „Кръстова Вада“, съобщи Нова телевизия, цитирайки източници от полицията. 

По непотвърдена информация е стреляно с гранатомет и става въпрос за атентат срещу Алексей Петров. Твърди се, че Петров е жив. 

Кийт Грегъри, който живее в района, каза пред репортер на София Topnovini.bg, че е чул два силни взрива. По думите му не е било като стрелба, а по-скоро като грохот от земетресение. Той сподели, че е видял няколко души да бягат към близката горичка, но според него не може да се каже със сигурност, че това са извършители.

В района има много полиция, която е отцепила две места в квартала и не допуска никой да се доближи. Полицията помоли журналистите да се отдръпнат, тъй като има вероятност да има неизбухнали боеприпаси. Живущите в квартала, обаче, не са евакуирани.

Алексей Петров е бивша барета и съветник в ДАНС, понастоящем бизнесмен и съветник по сигурността. През 2010 той беше обвинен за лидер на престъпната група „Октопод“. През 2014 специализираният съд прекрати делото, тъй като нямаше достатъчно доказателства.

Това не е първият атентат срещу Петров. През 2002 на излизане от офиса си в плувен комплекс “Спартак” Петров бе прострелян в гърдите и крака. 

Очаквайте подробности!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама