Томислав Дончев гарантира, че ще има бюлетини за балотажа

08:07, 29 окт 15 / Политика 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да има проблем с отпечатването на бюлетините за балотажа в неделя, увери вицепремиерът Томислав Дончев. В студиото на Нова телевизия той потвърди, че Централната избирателна комисия наистина е изразила съмнение дали печатницата на БНБ ще се справи с бюлетините в срок.

Причината за това опасение бил забавянето при предаване на образците от бюлетините от Общинските избирателни комисии. Този пропуск обаче бил поправен в сряда вечер.

„Веднага след заседанието на Министерски съвет организирах среща с ЦИК, печатницата и Информационно обслужване. Стана ясно, че към средата на вчерашния ден огромната част от бюлетините са предадени, а към края на вчерашния ден са предадени всички”, увери Дончев.

"Имам информация от медиите за 14% невалидни бюлетини, но не очаквайте да я коментирам, докато органите, ангажирани с изборите, не се произнесат", каза Дончев във връзка с големия брой на невалидните бюлетини.

Според него този проблем се обяснява с лошата организация на СИК. Като проблем Дончев посочи и недостатъчната информираност на гласоподавателите за попълването на бюлетините. Вицепремиерът призова всички, които смятат, че гласът им не е отчетен да обжалват. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама