19 учители номинирани за "Посланик на свободния дух в моето училище" в Русе

07:56, 29 окт 15 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При голям интерес протича тазгодишното издание на конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“. От 1 до 27 октомври са изпратени 28 писма от ученици, като за приза са предложени 19 учители от 12 училища.

Конкурсът се провежда по инициатива на Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на ВН-социален проект на Еконт и е посветен на Деня на народните будители. Според регламента му ученици от всички училища на територията на община Русе имаха възможност да предложат преподавател, който според тях е достоен да бъде отличен със званието „Посланик на свободния дух“.

Най-активни бяха децата и младежите от СОУПНЕ „Фридрих Шилер“, които са номинирали за награда четирима свои преподаватели. По двама са претендентите за приза учители от СОУ „Васил Левски“, АГ „Гео Милев“ и СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, а по един - от ПГСАГ „Пеньо Пенев“, СОУ „Христо Ботев“, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, МГ „Баба Тонка“, ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“, СОУ „Възраждане“, СОУ „Йордан Йовков“ и ОУ „Любен Каравелов“.

Сред предложените са пет начални учители, преподавател по пиано и по интериорен дизайн, учители по Български език и литература, Математика, Физика, География, История, Изобразително изкуство, Музика, Руски език, Философия и др.

Номинациите ще бъдат разгледани от жури в състав - д-р Страхил Карапчански, зам.-кмет „Европейско развитие“ и председател на УС на общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; Ирена Петрова, директор на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе и член на УС на фондацията; Мария Георгиева, гл. експерт „Връзки с обществеността“ в Община Русе и член на УС на фондацията; Елена Минкова, изпълнителен директор на фондацията и Маринела Колева, директор на „Социални проекти“ в „Еконт“ ЕООД.

Съобразно подадената информация и мотивите, посочени от учениците, журито ще определи пет носители на приза „Посланик на свободния дух в моето училище“.

Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония, която ще се състои на 31 октомври 2015 г. от 11 часа в културен център ВН на ул. „Добруджа“ №4.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама