Напомнят на лозарите да подадат декларация за реколтата от грозде

07:42, 29 окт 15 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гроздоберът в районите Сливен и Ямбол продължава. Реколтата от грозде е добра. Към този момент няма неблагоприятни климатични фактори, съобщиха от ИАЛВ.

От Агенцията припомнят, че подаването на декларацията за реколтата на грозде е важно условие при кандидатстване по национални програми. При липса на такава, лозарските стопани няма да отговарят на условията за финансиране.

Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) напомня, че лозарските стопани трябва да подадат декларация за реколтата от грозде в съответствие с чл. 8 на Регламент 436/2009. Към нея се прилага и Приложение, което включва Справка за произведено грозде по лозарските имоти, сортове и площ произведено от лозя със Защитено наименование за произход (ЗНП); Справка за произведено грозде по лозарските имоти, сортове и площ произведено от лозя със Защитено географско указание (ЗГУ); Справка за произведено грозде по лозарските имоти, сортове и площ произведено от лозя, предназначени за сортови вина без ЗНП/ЗГУ; Справка за произведено грозде по лозарските имоти, сортове и площ произведено от лозя за вина без ЗНП/ЗГУ; Справка за произведено грозде по лозарските имоти, сортове и площ произведено от лозя за производство на вина с друго предназначение.

Документите се подават в Териториалното звено на ИАЛВ. Бланките може да бъдат открити и в сайта на Изпълнителна агенция по лозата и виното на адрес: http://www.eavw.com/, раздел "Декларации".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама