Тръгва делото срещу Христо Бисеров

07:40, 29 окт 15 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският градски съд (СГС) ще заседава днес по делото срещу бившия заместник-председател на 42–то Народно събрание и председател на Комисията по правни въпроси Христо Бисеров. През май делото срещу него беше прекратено и върнато в прокуратурата.

Делото срещу Бисеров е по три обвинениея – за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности и за затаяване на истина в писмена декларация, подадена пред Сметната палата.

Припомняме, че историята започна преди около две години, когато ненадейно от централата на ДПС изпратиха писмо до медийте, в което се съобщаваше, че Бисеров напуска партията. Също толкова бързо той напусна и Народното събрание.

Няколко дни по-късно прокуратурата съобщи, че е получена справка на ДАНС, „съдържаща информация за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система за Христо Бисеров и Ивайло Главинков", който е доведен син от първия му брак.

Проверките на съдебните органи установиха, че данните за наличностите по сметките в различна валута в банка в Женева, Швейцария сочат, че Бисеров разполага с 314 529 щатски долара и 82 515 евро, които не е декларирал и в подадена на 25 март 2013г. пред Сметната палата.

От септевмри тази година по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), СГС запорира имущество на обща стойност 1 555 883 лв., собственост на Христо Бисеров и Ивайло Главинков.

Страна по делото срещу Христо Бисеровще бъде Министерството на финансите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама