Продължават ремонтите на стълбища, тротоари и паркове във В. Търново

07:31, 29 окт 15 25 748 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължават ремонтите на стълбища, тротоари и паркове във Велико Търново. Нови стълбове и подобрено улично осветление по ул. „Васил Левски“ изграждат в старата столица. 

Фирмите-изпълнители използват всеки хубав есенен ден за да довършат ремонтните дейности по благоустрояването на града.

Ремонтират се обществените стълбища, които осигуряват пешеходната връзка между пространството около Европейски информационен център с квартал „Картала“.

Общата площ на ремонтираните стълби и стълбищни площадки е над 120 кв. метра, а стойността на ремонта е около 12 000 лв. След приключване на ремонтите на стълбищата ще бъдат ремонтирани и парапетите.

По време на ремонта на тротоарните настилки от западната страна на улица „Васил Левски“ бяха поставени и нови 20 стълба за улично осветление. Заедно с поставянето на новата подземна инфраструктура бяха изградени кабелни мрежи за захранване на новото осветление.

Монтирани са енергоспестяващи осветителни тела, които ще подобрят осветеността и ще гарантират по-добра видимост и безопасност на движението.

До момента участъкът от западната страна между Съдебна палата и МДТ „Константин Кисимов“ от централната улица нямаше изградено улично осветление. Изцяло е ремонтирано е пространството пред Дворец на културата и спорта „Васил Левски“.

Възстановени и подравнени са пропадналите преди ремонта стълби и стълбищни пространства, както и пространството пред централният вход на залата. Почистени и ремонтирани са водоприемните шахти за отвеждане на повърхностните води.

Монтирани са нови декоративни метални решетки. В момента се работи по довършване на страничните стълбища и на пространството към служебният вход назалата. Окончателно е завършен ремонта на стълбищната улица „Братя Белчеви“.

След ремонта на стълбищата бяха ремонтирани парапетите, бяха поставени и нови елементи на местата, където липсваха или бяха счупени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама