Цигулар от Узбекистан ще бъде солист на шуменския симфоничен оркестър

07:18, 29 окт 15 / Култура 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цигуларят Санжар Сапаев от Узбекистан ще свири днес с шуменския симфоничен оркестър. Концертът е от 19.05 ч. в зала „Проф. Венета Вичева” на Община Шумен. Диригент ще бъде Калина Василева.

В концертната програма ще бъдат изпълнени: Увертюра „Отвличане от Сарая” и Концерт за цигулка и оркестър, ла мажор КV 219 от Волфганг Амадеус Моцарт, Симфония № 94 „Тимпанна” /ІІІ „Лондонска”/ от Йозеф Хайдн, Брилянтна фантазия „Кармен” за цигулка и оркестър от Йено Хубай /Първо изпълнение/ .

23-годишният Санжар Сапаев е лауреат на редица международни конкурси, той е един от основателите на  "SAPAEV" квартет, с който печелят І награда на İnternatıonal Music Competition ''Heirs of Orpheus''  - Камерна Музика.

Младият цигулар участва като концерт-майстор в Международни младежки проекти с концертна дейност в Германия, Холандия, Турция, България. Активен участник е в майсторски класове на музиканти от световен ранг като Дора Шварзберг (Австрия), Александър Марков (Русия / САЩ), Питър Фишер (САЩ), Минчо Минчев (България), Анатоли Баженов (Украйна) , Валери Ойстрах (Русия) и др.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама