Евакуират хората от две къщи край свлачището в "Горни Воден" (снимки)

14:27, 28 окт 15 25 704 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Издадена е заповед за евакуация на две къщи в близост до свлачището в асеновградския квартал "Горни Воден", съобщи временно изпълняващият длъжността кмет на Асеновград Пламен Йончев, цитиран от Радио "Фокус".

По думите му хората ще напуснат домовете си за период от около 5-6 дни.

"Живеещите в двете къщи има къде да отидат за периода, в който ще трае укрепването на подпорната стена там", увери Йончев. Той добави, че фирмата-изпълнител ще работи непрекъснато.

"Проектантите са изменили част от проекта, тъй като се е получило съвсем ново положение на скалната маса и фирмата ще работи съгласно измененията в проекта, но те не са толкова съществени", коментира Йончев и посочи, че подпорната стена ще се изгради по най-бързия начин, който според строителите е в рамките на 10-15 дни.

Припомняме, че хора "Горни Воден" напуснаха къщите си заради активизирало се свлачище. При извършване на изкопни работи за изграждане на подпорна стена, с дължина около 40 метра и височина 7-8 метра, се е свлекла скална маса. Свличането на скалната маса е станало около 01:00 часа тази нощ. Беше насрочена комисия за освидетелстване на сградите, за да се установи дали те са самострутващи се и дали са опасни за обитателите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама