Награди от национален литературен конкурс получиха ученици от Търговище

06:44, 28 окт 15 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима ученици от Търговище бяха отличени в осмото издание на националния конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”. В творческата надпревара участваха 133 млади автори от цялата страна със 156 творби и 8 колективи.

При поетичните творби във възрастовата група на най-малките ученици от начален етап трета награда бе присъдена на Кристина Боянова от читалището в село Стража. Още един представител на същата институция Никол Миткова беше отличен при младите поети. Трета награда завоюва Захари Тодоров от Второ СОУ „Проф.Никола Маринов”.В раздел журналистика при най-големите ученци от 8 до 12 клас на второ място бе класирана Моника Метева от същото училище.

Връчването на наградите ще стане на официална церемония предстоящата събота в Русе, като част от програмата на литературните тържества, посветени на Стоян Михайловски. След това предстои литературно и журналистическо ателие – опознавателни срещи на младите творци и творческите екипи, както и среща с членове на журито. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама