Муса Палев се oтказа от балотажа в Белица

22:12, 27 окт 15 / Политика 25 580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият областен управител на Благоевград Муса Палев се е отказал от битката за кметския стол в Белица. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в града Елиана Спасова.

Тя допълни, че молбата за отказ от по-нататъшно участие в кметските избори е подадено в 16.40 часа лично от бившия губернатор. Заради създалата се безпрецедентна ситуация, председателката на ОИК и двама от членовете на комисията са заминали спешно за София, където ще проведат консултации с Централната избирателна комисия.

Причината за извънредното пътуване е фактът, че Палев е изпуснал законно установения срок от 24 часа от обявяването на окончателните резултати, в който трябваше да подаде молбата си за отказ от участие в балотажа. Този срок изтече днес в 15 часа.

"Ситуацията наистина е много заплетена, защото ОИК обяви резултатите си от първия тур на изборите в Белица малко след 15.00 часа, а заявлението на Муса Палев за оттегляне от битката бе депозирано при нас 2 часа по-късно минути преди 17.00 часа", коментира Спасова и допълни, че решението дали Палев остава в битката или молбата му ще бъде удовлетворена ще стане ясно след консултациите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама