"Ботев" приключи участието си в турнира за Купата на България

19:53, 27 окт 15 / Спорт 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на "Ботев" (Пловдив) приключи участието си в тазгодишното издание на турнира за Купата на България. "Жълто-черните" напуснаха надпреварата в нейната 1/8-финална фаза, след като претърпяха поражение с 0:1 като гост на втородивизионния "Созопол".

Единственото попадение в двубоя реализира Емануил Манев още в началото на двубоя. Халфът на домакините се разписа в 4-ата минута, а "Ботев" се оказа безсилен в опитите си да обърне резултата.

"Канарчетата" имаха шанс да открият във втората минута, когато след центриране на Грегъри Нелсън Рахави Кифуети не успя да намери топката с глава от отлична позиция.

Две минути по-късно Мариян Огнянов не изчисти добре топката след изпълнение на корнер пред вратата на Ботев, кълбото попадна в Емануил Манев, който с плътен диагонален удар извън наказателното поле вкара в долния десен ъгъл единствения гол в мача.

В ответната атака и "Ботев" стигна до статично положение пред вратата на домакините, като след центрирането Мариян Огнянов отклони с глава, но в ръцете на вратаря.

До края на полувремето втородивизионният тим действаше добре групиран в собствената си половина и не даде никакви шансове на пловдивчани. Домакините печелеха единоборствата и показаха по-голямо желание за победа, докато играта на "жълто-черните" бе вяла и лишена от идеи в атака.

Едва в края на първото полувреме "Ботев" създаде най-доброто си положение в мача, но Рахави Кифуети стреля над напречната греда от добра позиция.

В началото на второто полувреме Пламен Николов стреля в аут с глава след центриране от фаул, с което шансовете на "канарчетата" за гол приключиха.

На свой ред "Созопол" стига до две изгодни ситуации да отбележи втори гол, които моряците пропиляха, но въпреки това стигнаха до победата и класиране в следващата фаза на турнира.

Съставът на Ботев: Виктор Голас, Даниел Златков, Пламен Николов, Лазар Марин, Филип Филипов (52' Жоел Чибамба), Йордан Христов, Грегъри Нелсън, Милен Гамаков, Рахави Кифуети (77' Серкан Юсеин), Мариян Огнянов, Даниел Генов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама