Георг Спартански: На първи тур получих изключително високо доверие

19:45, 27 окт 15 / Политика 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„На първия тур от изборите за кмет на община Плевен получих изключително високо доверие към мен и това, което предлагам на плевенчани. Моята кандидатура получи 17 589 гласа, което в абсолютна стойност е 1 115 гласа преднина“. Това заяви пред журналисти Георг Спартански ден след официалното обявяване на резултатите за местна власт.

Той каза още, че оценява и подкрепата на гражданите към листата на представляваната от него местна коалиция, която събра почти 10 000 гласа, което по неговото мнение е добър резултат. В изказването си за протичането на изборния ден, Георг Спартански бе категоричен, че опонентите му са приложили „нечистоплътни политически практики, политическо инженерство, манипулиране с гласовете на най-бедните слоеве от населението, концентрирани в ромските квартали“. Той подчерта, че подадените сигнали до Общинската избирателна комисия и Окръжна прокуратура не са дали видим резултат.

„Прекалено много случайности се натрупаха в този ден: хакерска атака направи сайта на ЦИК недостъпен, бе наложено пълно информационно затъмнение за Плевен и всички други места, където управляващата партия не очакваше добри резултати“, каза той.

Георг Спартански призова плевенчани да направят своя избор между Плевен на гражданите и Плевен на политическия бандитизъм. Бе категоричен, че на никаква цена няма да влезе в нечистоплътни политически сделки и смята да защитава политическия морал с ефективни публични действия. „Няма такава цена, на която да се съглася да предам очакванията на хората“, заключи юристът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама