Идната седмица парламентът ще реши дали сваля имунитета на Волен Сидеров

18:57, 27 окт 15 / Политика 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Ще бъде създадена комисия, която ще заседава в 7-дневен срок по искането на прокуратурата парламентът да свали имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Така идната седмица в пленарна зала ще може да се гласува предложението. 

 

Това обяви председателят на Народното събрание и зам.-председател на ГЕРБ Цецка Цачева в ефира на БНТ. 

 

По думите ѝ на днешната извънредна среща на представители на управляващото мнозинство - ГЕРБ, Реформаторски блок, Патриотичен фронт и АБВ, е било взето решение Цачева да внесе еднолично предложението за създаване на комисията.

 

Тя коментира и срещата си с Волен Сидеров от по-рано днес, на която той я е уведоми, че няма да си даде имунитетът. 

 

"Аз го уведомих, че като точка първа в дневния ред за сряда съм предвидила сформиране на комисия за свалянето на имунитета му по искане на главния прокурор", поясни председателят на НС. 

 

Според нея от ГЕРБ са реагирали своевременно още в деня на изборите, като са осъдили подобен род на поведение, което е група злоупотреба със статута на народния представител и незачитане на закона. Цачева визираше скандалът със Сидеров в НАТФИЗ.

 

По думите ѝ групите от мнозинството категорично осъждат поведението на му и утре сутринта на председателски съвет ще бъде коментирана темата и с останалите парламентарни групи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама