Областният управител на Добрич иска проверка на снегопочистващата техника

18:44, 27 окт 15 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В общините от област Добрич са в ход или пред приключване процедурите по подписване на договори за зимно поддържане на пътищата в областа. Това стана ясно на проведеното днес съвещание с представителите на общини и ръководители на дружества и ведомства, имащи отношение към подготовката на областта за работа при усложнена зимна обстановка през сезон 2015-2016 година. То бе свикано от областния управител д-р Маргарита Новоселска. След като бъдат подписани договорите с фирмите-изпълнители, тя ще назначи проверка за изправността на снегопочистващата техника. Ако се установи изправност на почистващите машини, то тогава може да се каже, че в област Добрич са взети ефективни мерки и има готовност за зимата, обобщи областният управител.

От Областното пътно управление увериха, че в края на месеца техниката за зимно почистване ще бъде базирана. На 30 октомври предстои заседание на АПИ за началото на зимното поддържане. Ще има и ситуационен и координационен център с единен телефонен номер, където всеки гражданин ще може да получи адекватна информация за пътната обстановка в страната.

На заседанието стана ясно, че училищата и лечебните заведения са обезпечени за работа при зимни условия. От КАТ припомниха, че от 1 ноември стартира ежегодната акция „Зима". От пожарната акцентираха върху необходимостта от добра координация с пътното управление и фирмата-изпълнител, за да се реагира своевременно при всяко позвъняване, защото от това може да зависи човешки живот. Д-р Новоселска настоя общините да се погрижат за подсигуряване на места за приютяване на бедстващи граждани, да се преценят рисковете за самотни възрастни хора, както и за хора без дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама