НАТФИЗ се разграничи от готвените протести срещу Волен Сидеров

18:49, 27 окт 15 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ (НАТФИЗ) се разграничи от протеста срещу лидера на „Атака“ Волен Сидеров пред сградата на Народното събрание в сряда и от всички последващи протести срещу него.

"След като вчера 26.10.2015г., Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кр. Сарафов“ излезе с официално становище, а студенти и преподаватели се включиха в мирното шествие за сваляне на депутатския имунитет, Академията официално се разграничава от всички последващи протести", се казва в официалната позиция на академията.

Протест срещу свалянето на имунитета на Сидеров, който нахлу два пъти в НАТФИЗ на 23 и на 25 октомври, е организиран в 07:30 часа утре на гърба на Народното събрание. За 8:00 часа е предвидена демонстрация на поддръжници на „Атака“ пред сградата на парламента.

Студентите на НАТФИЗ изразиха и своето лично и професионално огорчение от поведението на народните представители Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Илиан Тодоров. Според бъдещите артисти „тези хора уронват престижа на нацията ни и създават усещане за отсъствие на държавност, свобода и чест със своето безпардонно и недопустимо поведение“.

Студентите се обръщат с призив към парламента да разреши наказателна процедура срещу тримата горепосочени народни представители, като свалите имунитета им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама