Чистят плажа "Ветеран” край Варна за Деня на морето

18:19, 27 окт 15 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционно почистване на плаж "Ветеран” край Варна организират морският клуб "Приятели на морето” и Общественият център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) на 31 октомври – Международен ден на морето. Екоактивистите планират да почистят от отпадъци плажната ивица във времето от 9 до 15 часа.

Клуб “Приятели на морето” – Варна е създаден през декември 1996 г. от приятели и съмишленици, имащи отношение към морската проблематика и професии. Членовете на клуба, които са повече от 40 човека, са по различен начин свързани с морето. Те са водолази (спортни и професионални), подводни фотографи, морски еколози, навигатори, ветроходци и други. Членовете на клуба работят по различни проекти свързани: опазване чистотата на морето и крайбрежието, съхраняване на подводното биоразнообразие, изследване на подводни археологически обекти.

На Международния ден на Черно море през 2015 г. ще бъде отбелязана деветнайсетата годишнина от подписването на Стратегическия план за Черно море. Той е символ на надеждата за по-добро бъдеще за 16 млн. души от шест държави, населяващи крайбрежието му, както и олицетворение на ангажимента на правителствата от региона за сериозни действия и реални резултати в усилията по възстановяването и опазването на морето. 31 октомври е и празник на посветените и неуморни усилия на много хора, които отделят от своето време и енергия, за да помогнат в опазването на околната среда.

Срещата на всички желаещи да се включат в почистването на плажа "Ветеран” е планирана за 9.00 часа на ул. Антим І (до Регионалния исторически музей) на 31 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама