„Шоуто на Слави“ ще събира подписи за нов референдум

17:39, 27 окт 15 / Политика 25 659 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипът на „Шоуто на Слави“ обяви, че ще инициира подписка за провеждане на нов референдум. Вече се създаде и инициативен комитет, който да се занимава с това. Пред София Topnovini.bg пиарът и главният продуцент на шоуто потвърдиха информацията и обясниха, че не могат да дадат повече подробности.

Вчера водещият на шоуто Слави Трифонов обяви, че в предложенията им за референдум ще бъдат включени 6 въпроса: 

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Екипът на шоуто предвижда въпросите да бъдат внесени по надлежния ред в Народното събрание на 9 ноември. Предвижда се на 10 ноември да стартира и събирането на подписи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама