Сидеров не си дава имунитета, страх го е от съда

17:39, 27 окт 15 / Политика 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имунитетът ще бъде свален, но аз в момента не съм сигурен за живота, за здравето си, не съм сигурен в обективността нито на правораздавателните органи, нито на полицията. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров след срещата си с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, съобщава БТА.

Разговорът между народните представители е бил свързан с процедурата за сваляне на депутатския имунитет на Сидеров.

„Кажете ми в този случай на мое място какво бихте казали: "Ела, Вълчо, изяж ме, ето ви имунитета" и в следващия ден Цацаров да ме арестува“, добави той.

Искането за сваляне на имунитета на атакиста е в следствие на скандалното му нахлуване в НАТФИЗ в нощта на местните избори – 25 октомври. Сидеров бе изведен от сградата благодарение на столичната полиция, която го пазеше гнева на събралата се тълпа от студенти и граждани.

На следващия главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане в Народното събрание да бъде разрешено задържането на лидера на "Атака" Волен Сидеров и на депутата от същата партия Десислав Чуколов.

Утре парламентът ще състави комисия, която да обсъди свалянето на депутатския имунитет на лидера на "Атака". Това са решили депутати от управляващото мнозинство на среща, провела се днес в сградата на Народното събрание, съобщи зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев пред БТВ.

Предложението на ГЕРБ за отпадане на чл. 70 от Конституцията и да остане възможността за депутатски имунитет само за позицията на депутати в залата и при гласуване е било подкрепено от Реформаторския блок и Патриотичния фронт. От АБВ все още нямат позиция по въпроса.

В комисията ще участват по двама депутати от всички парламентарно представени партии. Ще има и един независим, с който комисията ще бъде от нечетен брой членове. Красимир Велчев уточни, че представителите на ГЕРБ ще бъдат Димитър Главчев, за когото ще предложат да бъде председател, и Даниел Кирилов. 

"Личи си, че Волен Сидеров не е човек с качества да се откаже от имунитета си. За пример давам Цветан Цветанов, който в предния парламент се отказа от имунитета си, въпреки че срещу него имаше скалъпено разследване. Той реши да не занимава депутатите в Народното събрание с този казус", коментира Велчев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама