Каналджия на нелегални емигранти отива в затвора

17:18, 27 окт 15 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рецидивист, чието поредно престъпление е опит да преведе през границата група от нелегални емигранти, отива в затвора.

Той бил заловен на ГКПП „Дунав мост“ на 14 август 2014 г., а арестуван през април 2015 г. На първата дата мъжът превозвал 4 души, които се опитал да вкара от България в Румъния без разрешението на граничните власти.

Двама от тях били млади мъже, които се представяли за сирийци. Както в повечето подобони случаи, те не притежавали годни и валидни документи, с които да докажат това. Имали само ксерокопия на сирийски паспорти, които не са документи, нямат никаква правна стойност и могат да бъдат получени по всякакъв начин, но не и издадени от Вътрешното министерство на която и да е държава.

Освен двамата посочени нелегални емигранти, в колата пътували и две жени, които се представяли за гръцки гражданки и дори едната имала гръцки паспорт, а другата гръцка лична карта. Въпреки това обаче българските власти явно не са им повярвали, че са жителки на южната ни съседка, тъй като са вписали в съдебния акт, че тези лица са с неустановена самоличност и само се представят за граждани на Гърция.

След като бил изправен пред съда, каналджията се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата. Наказанието, което било договорено в него, е 8 месеца лишаване от свобода, което ще се изтърпи при първоначален строг режим, в затворническо заведение от закрит тип. Рецидивистът е глобен и с 800 лева. Приспаднато му е времето, през което е бил задържан.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама