92 учени получиха дипломите си за нови научни степени и академични длъжности

16:31, 27 окт 15 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
92 учени получиха дипломите си за придобита научна степен и академична длъжност на тържествена церемония в Канев Център, съобщиха от пресцентъра на Русенския университет „Ангел Кънчев“. През учебната 2014-2015 г. петдесет и четирима учени са защитили успешно дисертации и са придобили степента „Доктор“. Новите доценти са двадесет и двама, а професорите – единадесет. Петима вече носят научната степен „доктор на науките“.

Сред новите доктори е Таско Михайлов Ерменков, народен представител и член на Комисията по енергетика в Парламента.

Гл. ас. д-р Ваня Стойкова, която преподава във Факултета по техника и технологии в Тракийския университет в Стара Загора, също е сред новите доктори, получили дипломите си в "Канев Център". „Не се притеснявам да кажа, че в Русенския университет имате една от най-добрите материални бази в цялата страна. Тук за пръв път се докоснах до иновативни образователни подходи, които пренесох в Тракийския университет“, каза д-р Стойкова.

На церемонията в „Канев Център“ дипломите си за „доцент“ получиха редица обществени личности, след които управителят на здравни къщи „Медика“, д-р Кирил Панайотов, д-р Нина Радкова, началник на отделението по Неонатология в АГ-Русе, директорът на дирекция "Медицински дейности" в РЗИ-Русе, д-р Никола Събев.

Сред новите професори са зам.-деканът на Юридическия факултет д-р Петя Шопова, д-р Пенчо Косев, началник на отделението „Ортопедия и травматология“ в МБАЛ –Русе и д-р Владимир Данов, началник на клиниката по Кардиохирургия в УМБАЛ „Св. Ана“, София. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама