Повдигат обвинение на двама каналджии, търсят още двама

16:37, 27 окт 15 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Срещу  31-годишния Станимир С. и 34 - годишния Николай Й., и двамата от град Средец ще бъде повдигнато обвинение за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона, съобщиха от Районна прокуратура Стара Загора.

Те са заловени вчера в гориста местност на пътя между Димитровград и Стара Загора, в района на разклон за село Маджерито. Двамата били водачи на два автомобила с бургаска регистрация - лек автомобил БМВ и лек автомобил „Мерцедес”. При последвал оглед на местността, в която са се намирали автомобилите, полицаите намерили 26 лица от Сирия и Ирак, влезли в България без документи за самоличност.

При разследването станало ясно, че те са превозвани и са още два автомобила. В момента водачите и автомобилите се издирват.

 С постановление на наблюдаващия прокурор Станимир С. и Николай Й.  са задържани в ареста за срок от 72 часа.  Обвинението срещу тях е за престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс, влязъл в сила на 30 септември 2015 г., затова, че в съучастие по между си като извършители, с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомагали чужди граждани да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама