"Патриотите - ВМРО": Ниската активност бе в услуга на ГЕРБ, ще се борим като юмрук за доброто на русенци

15:50, 27 окт 15 / Политика 25 619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният координатор на ВМРО-БНД Галин Григоров ще е председател на групата съветници на МК "Патриотите - ВМРО" в местния парламент стана ясно днес.

От името на коалицията той благодари на всички, които са подкрепили нея и кандидата й за кмет Искрен Веселинов, въпреки заплахите и клеветите по техен адрес.

"Моята роля ще е нашата група да се превърне в страхотен екип, който като юмрук да се бори за доброто на гражданите на Русе и Общината", заяви Григоров.

Искрен Веселинов призна безспорната победа на опонентите си от ГЕРБ, но коментира, че методите, по които е постигната са спорни.

"Като започнем от калната кампания по мой адрес и по адрес на хора от листата, като минем през натиска върху определени наши общински съветници, като се продължи през привикването на други общински съветници от силови групировки с цел сплашване. Тази кампания ни върна във времена, които сме смятали за отдавна преминали. С това обаче не търся извинение за резултатите", каза Веселинов, като добави, че ниската активност е била в полза на опонентите му от ГЕРБ.

Той отчете като успех това, че е казал "много истини за управлението на града, от които няма да се откаже", давайки пример и с това, че е получил отговор от местната администрация едва след изборите с признание, че Община Русе е била спонсорирана от "Монтюпе" за различни нейни прояви.

"В този дух ще си позволя и два безплатни съвета към г-н Стоилов, победителя на тези избори. Първият е да спре да гледа на своите политически опоненти като на врагове и да ги третира така, както ги е третирал в предишното си амплоа на ВКР. Вторият ми съвет към него е да прекъсне връзките с този привилегирован икономически кръг и да даде шанс на всички русенски фирми и стопански субекти да се явяват на честни конкурси в Общината. Ако той намери сили след тази убедителна победа да го направи, ще разчита на нашата подкрепа в Общинския съвет. Ако не, може да сме малка група, но ще продължим да сме оня говорител на истината, който бяхмя и по време на кампанията", добави народният представител от "Патриотичен фронт".

Отчетено бе, че сериозните размествания заради преференции, които претърпя листата на "Патриотите - ВМРО" не е отрицателно за нея, тъй като "в нея никой не е случаен и всеки заслужава да влезе в местния парламент".

В тази връзка всеки от новите съветници се представи, като определи и приоритетите, по които тепърва ще работи.

Адв. Иво Пазарджиев заяви, че ще следи за законността и прозрачността при провеждане на обществените поръчки, както и за подобряване на базата и подпомагане на дейността на спортните клубове. Владо Владов коментира, че ще работи за подпомагане на дребния бизнес в общината. Д-р Севдалин Ангелов заяви, че негов ангажимент ще е осигуряването на по-добро медицинско обслужване и здравна помощ за русенци. Ивета Георгиева отчете, че ще насочи усилията си в разработването на адекватна транспортна схема в Община Русе. Нина Крушева изрази надежда да е полезна в новия Общински съвет - Русе в областта на икономическата политика, териториалното и селищно устройство, както и осигуряване на максимална прозрачност и справедливост при всички избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама