Ролев: Топката е в полето на ГЕРБ

15:45, 27 окт 15 / Политика 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към момента топката в игралното поле, наречено политически живот в община Разград е в полето на ГЕРБ. Това каза днес на пресконференция Теодор Ролев, който се яви на местните избори, подкрепен от Реформаторския блок и получи подкрепата на 2885 или 14.50 процента от избирателите.

Той заяви, че ГЕРБ трябва да решат дали ще има ново качество в управлението на община Разград или ще се съхрани модела, който беше преди само, че със сменени личности.

Ролев каза още, че към момента никой от достигналите до балотаж кандидати за кмет на Разград не е потърсил контакт с него за подкрепа. Той подчерта, че би подкрепил някой от кандидатите и като се проследи кампанията и се знае какъв е профила му, може и да се предположи кой ще бъде той. 

Ролев счита още, че на ГЕРБ и на кандидата на партията се пада честта на избора да прецени от кого ще потърси подкрепа. Той би получил пълната му подкрепа, стига тя да бъде поискана, като това би станало с определено писмено споразумение, в което да бъдат залегнати част от идеите за визията на града в предизборната му програма.

Основен момент от тях е ревизия на всички действия на досегашното управление, както и отношение към модела на управление на града, който трябва да бъде не подменен с друг, а изцяло сменен. Според Теодор Ролев идеален момент това да бъде сторено е именно сега.

Той коментира, че кампанията му била фокусирана и насочена изключително към младите хора на Разград. „Това, че толкова много хора - почти три хиляди подкрепиха мен и моя инициативен комитет с идеята и убеждението, че аз съм човекът, който действително  би управлявал тази община в бъдеще време, а не с миналото ме кара да се чувствам горд”, отбеляза Ролев.

Според него резултатите от изборите показват две основни неща. Първото е, че има желание в избирателите и то вече е факт, че модела за управление на Разград с непременното и задължително участие на ДПС в него не е чак толкова незаобиколим фактор.

Той счита още, че най-добрия вариант за формиране на мнозинство в новия Общински съвет е този, който са припознали избирателите и който припокрива управлението на страната - коалиционно управление между ГЕРБ и Реформаторите. Според него другият вариант е управление на общината с мнозинството на ГЕРБ и ДПС. Теодор Ролев изключва вариант между ГЕРБ и БСП, тъй като по думите му това са две основни противопоставящи се политически сили както в страната, така и в общината.

Ролев бе категоричен, че излиза от изборите с чест и гордост, както и огромен товар - товарът на доверието на хората.

На пресконференцията присъстваха също Ивелина Игнатова, председател на Инициативния комитет, издигнал кандитатурата на Ролев за независим кандидат за кмет на Разград и д-р Красимир Петров, водач на листата на Реформаторския блок, подкрепил Теодор Ролев.

Игнатова благодари на всички, подкрепили кандидатурата на Теодор Ролев и труда, който са вложили, за да дадат алтернатива на гражданите на Разград да гласуват за различен профил на кмет.

„Нов съм в политиката, но смятам, че мога да помогна и затова съм се захванал”, каза д-р Красимир Петров, който вече е общински съветник от листата на Реформаторския блок. Той благодари на разградчани и добави, че профила на гласуващите за Ролев и Реформаторския блок е не само млади хора, но и много възрастни. „Ние сме длъжници към тези хора и ще се опитаме да оправдаем тяхното доверие”, допълни д-р Петров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама