Мухъл, течове и студ в студентското общежитие на ТУ в Пловдив

15:44, 27 окт 15 25 617 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мухъл и течове в стаите и по коридорите, скапана дървена дограма, студ и мизерия в общежитието. Това са само част от проблемите, които студенти от филиала на Техническия университет (ТУ) в Пловдив описват в отворено писмо до ректора на ТУ - София, проф. дтн инж. Георги Михов.

Младежите протестират срещу лошите битови условия и настояват за цялостна ревизия на действията на сегашното ръководство на филиала. Освен ужасяващото състояние на студентското общежитие те са възмутени и от лошата храна в студентския стол, както и от липсата на каквато и да е спортна база.

Общежитието е строено през 1983 г. и досега не е правен основен ремонт, пишат в писмото си студентите. Те припомнят, че на 22 март 2013 г. заради корозирали връзки между панелите от терасата на стая 504 се откъсна тритонен панел.

Ръководството на филиала не е предприело никакви мерки и срещу многобройните оплаквания от храната в студентския стол, посочват още младите хора. И цитират случай от 7 и 8 септември тази година, когато за десерт се предлагали вафли "Морени" с изтекъл срок на годност. След проверка на Агенцията за безопасност на храните столът бил затворен за 2 седмици, но проблемите продължават и в момента, се казва в писмото.

Студентите недоволстват и от липсата на собствена спортна база или площадка, с каквито разполагат останалите висши училища в града. Сградата с преустроения за спорт театрален салон на бившия католически орден "Св. Йосиф" също била в ужасно състояние, заради което РИОКОЗ затворила два етажа от нея.

Пловдивските студенти твърдят, че въпреки отпуснатите средства от София, за 4 години сегашното ръководство на филиала не е успяло да осъществи нито един проект за ремонт на студентското общежитие или да привлече допълнителни финанси за това. В писмото си до ректора на ТУ - София, те настояват за спешни мерки срещу подобна безстопанственост и липса на каквито и да е действия за подобряване на битовите условия, в които са принудени да живеят и учат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама