Областният информационен център с европейско отличие за публична комуникация

15:31, 27 окт 15 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заедно с мрежата от 27-те областни информационни центъра в страната Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново бе отличен с престижна европейска награда за публична комуникация.

Отличието беше присъдено за националната информационна кампания „Да създадем заедно България 2020“, проведена от Централното координационно звено и мрежата от 27 Областни информационни центрове с подкрепата на Управляващите органи на оперативните програми.

За успешната кампания България получи трета награда в конкурс за публична комуникация в рамките на шестото издание на международния форум EuroPcom в Брюксел, Белгия. До финала на конкурса бяха допуснати общо три предложения – на България, Франция и Холандия, сред общо 29 кандидатури от 17 държави.

Награда бе връчена на официална церемония в Европейския парламент от министър-председателят на Велико херцогство Люксембург Ксавие Бетел на Мария Зафирова - ръководител на Централния информационен и координационен офис в Администрацията на Министерски съвет.

Представянето на инициативата „Да създадем заедно България 2020“ е предизвикало голям интерес и позитивни отзиви от страна на присъстващите на събитието. Българските представители са получили поздравления за успеха от представители на Европейската комисия, Комитета на регионите, други европейски институции и делегати от различни организации от други държави.

Кампанията „Да създадем заедно България 2020“ на мрежата от ОИЦ се проведе в периода 16 март – 9 май 2015 г., като включваше над 600 събития и 50 хиляди участници от цялата страна.

В рамките на инициативата Областен информационен център – Велико Търново проведе в десетте общини от региона открити приемни и анкетно проучване сред повече от 430 души за проблеми, които биха могли да се решат с финансиране от еврофондовете.

През април екипът на ОИЦ проведе и десет тематични информационни срещи с близо 200 участници за представяне на резултати от допитването и обсъждане на възможностите за реализиране на проекти по постъпилите предложения чрез оперативните програми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама