Славчо Атанасов получи подкрепа за балотажа от Българския демократически форум

14:55, 27 окт 15 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският демократически форум (БДФ) дава подкрепата си за Славчо Атанасов на балотажа в Пловдив, съобщи зам.-председателят на партията Борис Аргилашки.

"Подкрепяме Славчо Атанасов, ВМРО и Патриотичния фронт, защото имаме традиционни идейни връзки, защото ни сплотява както миналото и настоящето, така и бъдещето", заяви Аргилашки. По думите му БДФ иска национално мощна и социално справедлива държава, което обаче в никакъв случай не означава "ляво". "Днешното "дясно" без социално общество е немислимо", категоричен бе Аргилашки.

Припомняме, че досега от Българския демократически форум подкрепяха кандидата за кмет на Пловдив Здравко Димитров. На балотажа между Атанасов и Тотев обаче БДФ застава зад кандидата на Патриотичния фронт.

"Радвам се, че една класически дясна формация ни подкрепя. Те са близки до идеите на ВМРО, в исторически план двете организации винаги са си сътрудничили", коментира от своя страна Славчо Атанасов.

Той припомни, че вчера една от партиите в състава на Реформаторския блок - Движение България на гражданите, също официално обяви подкрепата си за него.

Атанасов за пореден път призова Тотев да се яви на дебат за развитието на Пловдив. "Нека Тотев се яви на дебат, а да не приказва само глупости по медиите. Нека излезем двамата и да кажем своите тези за развитието на Пловдив, нека пловдивчани да чуят тезите ни и в неделя хората да направят своя избор. Грешно е да бягаш от дебат, когато са останали само двама кандидати. Това е последният път, в който го призовавам да се яви, в противен случай той излиза един политически страхливец", каза кандидатът за кмет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама