Живко Георгиев,кандидат за кмет на Община Тервел: Радвам се, че хората в общината ни дадоха отново подкрепата си

14:54, 27 окт 15 / Политика 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
- Г-н Георгиев, Тервел никога не е печелил на първи тур. В този смисъл ,  вероятно фактът, че отивате на балотаж нито Ви е изненадал, нито Ви е притеснил. И все пак – как оценявате резултата от първия тур на изборите?

- В нашата община има няколко села с компактен вот в полза на ДПС и по тази причина изборът на общински кмет преминава задължително на два тура.Съжалявам за това, че имаме големи общности, в които хората реално не правят информиран избор между няколко кандидати за общински кметове и гласуват по един и същи начин на местни и парламентарни избори,въпреки че всеки път кандидатът на ДПС за общински кмет е различен човек, но това е факт. Такъв тип избор опорочава мажоритарното начало на избора за кмет. Този избор не е избор за партия, той е избор за човека, който ще работи за общината през следващите четири години.Важни са неговите качества, опитът му, методите му на работа, вижданията му, а не статутът на партията, която го е издигнала или подкрепила.

Резултатът от първия тур преценявам като добър.Не се отличава съществено от този на предходните местни избори.Тогава отново бях на балотаж с кандидата на ДПС, като процентното съотношение помежду ни беше напълно идентично с резултата, отчетен на изборите в неделя.Радвам се,че хората в общината са оценили работата, която аз и екипът ми сме свършили през предходните четири години и ни дадоха отново подкрепата си. И то без какъвто и да е спад  по отношение на резултата. Това ме задължава много , чувствам огромна отговорност към гражданите на общината.

- На чия подкрепа ще разчитате в неделя? Но по-важното – защо хората на Община Тервел трябва да гласуват за Живко Георгиев?

          - Разчитам на подкрепата на хората, които преценяват разумно резултатите от работата ми и предложените от мен и екипа ми действия в предизборната ни платформа.Мисля,че трябва да престанем да робуваме на стереотипи, които избуяват в среда на негативизъм и желание да търсиш у другия вина за собствените си грешки.Всички кметове, които заставаме пред избирателите за пореден мандат биваме упреквани в грехове, които произлизат от общоприети тези, но не се задава въпросът дали може всички хора да са еднакви.Благоприятна почва намира твърдението, че кметовете злоупотребяват със средства.Едва ли обаче някой от поддръжниците на тази теза може да представи конкретни и достоверни примери за всеки кмет.Вероятно това, което се отнася за няколко човека се приписва на всички останали. По същата логика не трябва да позволяваме на децата си да ходят на училище, защото сред всички учители може да има някой, който да не се справя добре с ролята си на педагог.Или пък не трябва да вярваме на лекарите, защото сред тях може да има някой , който да сгреши при поставяне на диагноза или да злоупотреби с нещастието на пациента. Сред всички професии и длъжности има добри и лоши специалисти. Същото е и при нас, кметовете. Така че, разчитам на подкрепата на разумните хора, които ползват в ежедневието си информация, виждат  и преценяват делата ни и могат да направят своя информиран избор.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама