Двойно убийство разтърси Долно Езерово (обновена в 17,30 ч.)

14:47, 27 окт 15 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двойно убийство е извършено в Долно Езерово, съобщиха от полицията. Около 13.38 ч. днес в Областната дирекция на МВР е подаден сигнал, че в двора на къща, разположена на ул. „Северна” № 14 в бургаския квартал, са простреляни две жени.

Веднага към мястото на инцидента се отправили екипи на Второ Районно управление – Бургас и отдел „Криминална полиция”. При извършения оглед е констатирано, че двете жени – 67-годишната Тонка Стоянова и 46-годишната Иванка Стоянова, които са майка и дъщеря от същия квартал, са починали вследствие на получените от прострелването наранявания.

Установено е, че извършител на деянието е 52-годишният бургазлия Драгия Радневски, който застрелял жените със законно притежавана ловна пушка „ИЖ” вероятно по битови причини.

След извършване на престъплението Радневски се укрил в дома на майка си, който се намира в противоположния край на Долно Езерово, където по-късно е задържан от полицията.

На мястото е пристигнал и директорът на Областната дирекция на МВР Калоян Калоянов.

Пред репортер на Topnovini.bg Антония Стоянова, която е дъщеря на Иванка, разказа, че и двете убити жени са вдовици. Убиецът е бил любовник на майка й. Той е женен в Бургас, но не живеел с настоящото си семейство, често обаче е взимал децата при себе в Долно Езерово или пък им е носил пари.

Според Антония убийството е извършено от ревност. Драгия постоянно вдигал скандали и Иванка вече не е искала да бъде с него. Веднъж дори и залял колата с нафта.

"Той я ревнуваше адски много, не ѝ даваше да мръдне. Постоянно притесняваше моето и нейното дете по телефона. Беше пълен алкохолик. Имаха връзка от около половин година, може и повече. Преди днес не знам да са имали физическа саморазправа, но той я тормозеше психически с ревността си", разказа Станко Георгиев, който е съпруг на Антония. 

"Звънял ѝ е в 02:00 - 03:00 часа през нощта. Идвал е до вкъщи, чукал е по прозорци само, за да я види. Когато ѝ запали колата полицията го арестува, но после пак се продължи с терора", припомня си дъщерята и внучката на убитите.

Самата Антония е била на работа по време на инцидента. Тя разбрала от репортерите, че нейните майка и баба са мъртви. Телата на двете жени намерил първи 13-годишният й брат Божко. 

"Брат ми звънна по телефона и ми каза веднага да се прибирам, че се е случило нещо ужасно. Аз и мъжът ми бяхме на работа. Той просто изрева, че майка ми и баба ми лежат простреляни, не знаех, че са мъртви", разказа през сълзи Антония.

7-годишната Ванета, дъщера на Антония, се е разминала с убиеца на вратата, тръгвайки за училище. Тя видяла, че Драгия влязъл в къщата, държейки пушката, с която по-късно е застрелял жените.

Съседи на Драгия твърдят, че го познават бегло. Чували за него, че бил запален ловджия, но често посягал към чашката. 

Драгия Радневски е задържан за срок от 24 часа. С него се провеждат процесуално-следствени действия от служители на отдел „Криминална полиция” по образуваното досъдебно производство, водено под прякото ръководство на Бургаската окръжна прокуратура.

Телата на двете жени са били откарани в катедра "Съдебна медицина" към МБАЛ-Бургас, предаде наш репортер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама