Приключи приемът за участие в конкурса „Стоян Михайловски“

14:23, 27 окт 15 / Култура 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изтече срокът за приемане на материали за участие в VІІІ Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, съобщиха от пресцентъра на местната власт. Той е организиран от Общинския детски център за култура и изкуство в Русе.

Надпреварата е в два раздела - „Литературно творчество” и „Журналистика”. За поредна година и за двата раздела има обявени теми. За първия тя е „Светът е градина с различни цветя”, а за втория - „Различията ни правят по-богати”.

Интересът и тази година е огромен, като доказателство са големия брой участници от цялата страна и техните творби, разпределени в три възрастови групи - от І до ІV, от V до VІІ и от VІІІ до ХІІ клас. Участниците са от Русе, Варна, София, Казанлък, Велинград, Пловдив, Търговище, Шумен, Разград, Габрово, Монтана, Стара Загора, Петрич, Троян, Тервел, Карнобат, Смолян, Берковица и др.

В раздел „Литературно творчество” за поезия и проза в трите възрастови групи са получени 101 творби от 91 участника. В раздел „Журналистика” в индивидуалното участие също в трите групи са получени 51 творби от 39 млади младежи. При колективната журналистика ученически вестници изпратиха 7 колектива.

Журито с председател доц. д-р Руси Русев от РУ „Ангел Кънчев” ще оцени получените творби и ще класира участниците.

Награждаването на отличените млади творци ще бъде в навечерието на 1 ноември – Денят на народните будители. Те ще получат грамоти, плакети и предметни награди. Церемонията и празничният концерт ще бъдат на 31 октомври от 11:00 ч. в зала „Европа” на Доходното здание”. Входът е свободен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама