Представиха резултатите по модернизацията на пешеходните зони в Сливен

14:19, 27 окт 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтният участък по проект  „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони” бе открит днес.

Основната цел на проекта е да допринесе за повишаване на привлекателността и конкурентноспособността на град Сливен, посредством подобряване на физическата, жизнена и екологична среда.

Проектът включва дейности като създаване на нови зелени площи, изграждане на детски площадки, рехабилитация на пешеходни алеи и тротоари, изграждане на фонтани, реконструкция на улични мрежи.

Дейностите обхванаха най-оживените места в града – цялата главна улица, площадът пред общината, булевард "Цар Освободител" от кръстовището с булевард "Цар Симеон" до връзката с ул. "Великокняжевска". По-модерен е също площад „Хаджи Димитър“, както и районът около църквата „Св. Димитър”.

„Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“ се реализира пред погледа на всички граждани. От общинското ръководство посочиха, че проектът успешно съчетава нов облик с вече съществуващата архитектура и благодариха за разбирането и търпението на сливенци по време на ремонтните дейности.

Проект "Зелени, достъпни и активни пешеходни зони" се изпълнява от Община Сливен и се финансира от Оперативна програма "Регионално развитие 2007 - 2014 г.". Бюджетът на проекта е на обща стойност 5 247 605, 39 лева, от които 4 984 997,12 лева безвъзмездна финансова помощ от ОПРР и 262 608,27 лева собствен финансов принос на бенефициента Община Сливен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама