Мартин Митев: Отново доказахме, че сме първа политическа сила в Плевен

14:16, 27 окт 15 / Политика 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„За пореден път доказахме, че сме първа политическа сила в община Плевен“. Това заяви общинският лидер на ГЕРБ Мартин Митев на първата пресконференция, дадена от партията след първия тур на Местни избори 2015.

Той допълни, че в изборите за общински съветници, ГЕРБ е събрала най-много гласове – над 10 000, което ще им позволи да вкарат най-голям брой депутати в местния парламент. Той каза още, че резултатът е постигнат въпреки компроматната война, поведена от опонентите им. „От 41 души в новия Общински съвет 10 са наши“, уточни той.

Общинският председател на ГЕРБ допълни, че след първия кръг на изборите, издигнати от ГЕРБ кметове печелят в 11 от малките населени места в общината, достигнали са до балотаж в още четири села, а загубите са само две.

„Разликата между проф. Стойков и Георг Спартански е 1 100 гласа, закръглено. Не сме учудени, че ще има балотаж, защото това е традиция в Плевен. Доколкото си спомням, само на едни избори кметския пост бе спечелен на първи тур. Все пак имаме 12 кандидати за кмет и е много трудно да спечелиш на първи тур“, беше коментарът на Мартин Митев по повод предстоящия балотаж между издигнатия от тях Димитър Стойков и Георг Спартански.

Накрая той прогнозира, че в оставащите до втория тур дни ще бъдат заляти с „лавина от черен пиар“. Той уточни, че разполага с такава информация и са подготвени за подобни действия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама