Реформаторите: Ще се отчитаме пред бургазлии за свършената работа, но няма да бъдем "кресливи"

14:15, 27 окт 15 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ние поехме ангажимент да се отчитаме пред гражданите за свършената работа още по-време на предизборната кампания. И ще правим това всеки месец, всяка година и изобщо през целия мандат". Това каза на пресконференция пред медиите общинският съветник от РБ Тошко Иванов ден, след като партията успя да вкара четирима представители в местния парламент на Бургас. Редом до него бяха останалите кандидати на Блока, които успяха да спечелят доверието на бургаския избирател: д-р Георги Митев, Живко Табаков и Станимир Апостолов.

Иванов подчерта, че по време на цял един месец са призовавали хората да не гласуват за анонимници и да изискват повече от местните парламентаристи, тъй като именно те са техни "работодатели".

Бъдещите законотворци от Реформаторския блок не скриха, че по всяка вероятност ще предяват претенции към зам.-председателското място в Общинския съвет, което е повече от логично, предвид това, че са трета политическа сила. Представителите на Блока намират и за съвсем естествено да продължат да си партнират с ГЕРБ, както това се случва и на национално ниво. Това обаче не означавало, че ще се слеят и обезличат с тълпата.

"Ние няма да се обезличим, защото всеки от нас е личност. Нека нашата работа покаже, че ще бъдем по-идейните, макар и малко", споделиха Митев и Иванов.

Те изразиха задоволство, че групата на "кресливите" в лицето на НСФБ се е свила драстично, което ще даде възможност за конструктивен диалог и реална работа. "Ние декларирахме отдавна, че не искаме да сме анонимни, но не желаем да бъдем и кресливи", подчерта водачът на листата д-р Георги Митев.

Реформаторите споделиха, че липсата на адвокати в ОбС съвсем не ги притеснява, защото винаги могат да разчитат на експертното мнение на юристи от Блока. Относно разпределянето им по комисии, Живко Табаков каза, че със сигурност ще пожелае да бъде в Комисията по култура. Станимир Апостолов, който е финансист по образование, ще се насочи към бюджетната и спортната комисии. Д-р Георги Митев обясни, че за него е без значение къде ще е, стига да може да помогне с образователния си ценз и опит. Тошко Иванов отново обърна внимание на това, че ще работи да не бъде допускан дисбаланс в разпределянето на средства между центъра и по-отдалечените квартали на Бургас.

Всички реформатори изразиха задоволство от постигнатия резултат на местните избори, но според тях са имали възможност и за по-добро представяне. Като грешка Тошко Иванов отчете фактът, че не са се явили на тези избори в коалиция с Движение "Гергьовден", а са разчитали на собствени сили. "Смятам обаче, че на следващите избори можем да станем втора политическа сила в Бургас, преди БСП", каза в заключение Живко Табаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама