Пл. Стоилов: Много хора не излязоха, защото знаеха, че резултата от мача е ясен

14:12, 27 окт 15 / Политика 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Обяснявахме, че е важно да се излезе, въпреки че е ясно какъв ще е разултата, но много от хората не излязоха, защото знаеха, че резултата от мача е ясен. За тази оценка на русенските избиратели се борихме и работихме 4 години. Не е вярно, че връщаме "Живковизма", просто хората гласуват за партии, които работят".

Това заяви днес новият стар кмет на Русе Пламен Стоилов. Той спечели убедително втори мандат още на първи тур с подкрепата на 28 932 жители на общината, но след като от правото си на глас се възползваха едва 37.06% от имащите това право.

Стоилов бе категоричен, че при по-висока активност той е щял да получи още по-голяма подкрепа и освен решаването на кметския вот още на първи тур, партия ГЕРБ е щяла да има не 21, а 30 съветници.

В местния парламент ще се разчита на подкрепа на всички, които са "обединени около програмата да просперира Русе". По думите на Стоилов това са поне 3 групи общински съветници, които винаги са го подкрепяли.

"Нашата кампания бе разчетена и ние бяхме убедени в резултата. Очаквахме дори доста по-висок резултат, но трябваше да има и доста по-висока избирателна активност", каза Стоилов, като добави, че в някои секции е установено, че негови опоненти умишлено са бавили изборния процес, за да се откажат хората да гласуват.

Той отчете като голям минус липсата на прогнозни резултати.

"Всички се подразнихме, че нямаше екзит пол от Русе. Обясненията, които стигаха до мен са, че просто в Русе не е имало грам съмнение какъв ще бъде резултата", заяви Стоилов.

Той добави, че промяна в ръководния състав на Община Русе няма да има. Възможни са единствено козметични промени в "по-ниските етажи", които може да са единствено само с цел отпимизаране на работата в полза на русенци. Приоритетите през новия мандат ще са улиците, тротоарите и междублоковите пространства в кварталите, развитието на крайбрежната зона и връзките й с централната част на Русе, както и уличното осветление. В тази връзка вече има проектна готовност по трансгранично сътрудничество и другите европрограми, като Стоилов коментира по този повод, че стартира втория си  мандат с осигурени 100 000 000 лева.

Народният представител Пламен Нунев не пропусна да поздрави всички за постигнатите от партията резултати в региона, като добави, че "ГЕРБ увеличава влиянието си в местната власт, благодарение на свършената реална работа и видимите резултати".

Нунев не пропусна да отчете, че в 10 областни града в България ГЕРБ е с кметове, в други е на балотаж с шанс да спечели, а в Русенско в почти всички общини има сериозна подкрепа. Предстои сериозна работа за изчистване на пропуските, които са довели до слаби резултати във Ветово и Две могили.

Новите кметове на Иваново - Георги Миланов и на Борово - Валентин Панайотов също отчетоха заслужената победа, която са постигнали, като не пропуснаха да благодарят на всички, които са ги подкрепили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама