Кмет на втори тур ще избират 10 села в община Търговище

14:12, 27 окт 15 / Политика 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
30 селски кметове има на първи тур Движението за права и свободи в Търговищка община. В близо половината от тези населени места изборна битка реално нямаше, защото беше издигнат един единствен кандидат.

На 6 места от раз спечели БСП, като кандидатът на социалистите в село Васил Левски записа своеобразен рекорд по подкрепа. За него гласуваха 90.57 % от избирателите. ГЕРБ засега има сигурен един кмет – в село Алваново. Има и един независим кандидат Мехмед Мехмедов, който в село Надарево успя да спечели кметското място, преборвайки партийните кандидатури на Реформаторския блок и ДПС.

Останалите 10 населени места ще гласуват отново в неделя. Класически сблъсък на втори тур между БСП и ГЕРБ ще има в село Здравец. Кандидати на ГЕРБ и ДПС ще се съревновават в четири села.

В две от тях на първи тур разликата е минимална – в село Съединение, ДПС спечели три гласа повече от ГЕРБ , а в Лиляк преднината на ДПС е от шест гласа. Движението изпрати свои кандидати на балотаж в още две села Стража и Острец, където опонентите са от БСП. В Макариополско пък двамата останали на втори тур са кандидатите на БСП и АБВ.

В района има и две интересни ситуации. В село Певец хората ще избират кмета си на балотаж между кандидатите на ДПС и АБВ, като на първи тур разликата между тях беше само в една бюлетина повече пусната за Движението.

В друго село Братово нещата пък се оказаха съвсем на кантар. От 178 действителни гласове ДПС и инициативния комитет, който издига кандидат кмет си поделиха правно точно по 89 гласа и така нещата ще бъдат решени в неделя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама