Мая Манолова се оправда за „Арена Армеец“

14:11, 27 окт 15 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да влизам в тази игра на прехвърляне на отговорност. Законът беше приет преди две години и от тогава се проведоха два вида избори. Нямаше подобни проблеми. Така в ефира на Нова телевизия, Мая Манолова коментира персоналните обвинения към нея, като автор на сега действащия Изборен кодекс.

Припомняме, че след повече от 30 часа, в 10:30 тази сутрин, зала „Арена Армеец“ напуснаха и последните представители на Секционните избирателни комисии.

Омбудсманът посочи, че броят на членовете на избирателните комисии е бил намален, за да има възможност в изборната нощ да се наемат експерти.

"Защото тези 19 души получават заплата около 2000 лева в рамките на 45 дни. Идеята беше, и тя е реализирана, да бъдат назначени изборни експерти в изборната нощ”, заяви Манолова.

Тя допълни, че откакто са приети текстовете, са проведени два пъти избори и такъв проблем като този, при който приемането на книжата продължи над 30 часа, не е имало. Манолова каза още, че софийската Общинска избирателна комисия била назначила 136 експерти именно с тази цел.

"Можеше на различни места да се приемат книжа, а не само в зала "Арена Армеец" и да се истеризира", посочи още Манолова и допълни, че е ходила в залата три пъти. Тям тя се опитала да убеди комисията да включи и допълнително назначените експерти в приемането на книжата.

Манолова коментира и размириците, които лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, организира в нощта на изборната нощ. Тогава той за втори път нахлу в НАТФИЗ.

"Още вчера бях сезирана по случая“, каза тя, като обясни, че днес ще изслуша и двете страни.

Междувременно в "Арена Армеец" тази сутрин преди края на приемането на прокотоколите се зароди идеята за проетст срещу Манолова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама