Разследват двама мъже от Средец за трафик на имигранти

14:13, 27 окт 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Досъдебно производство е започнато срещу 31-годишния Станимир С. и 34-годишния Николай Й., и двамата от гр. Средец, обл. Бургас, съобщиха от Районна прокуратура-Стара Загора. Те са разследвани за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона - престъпление по чл.281, ал.2, т.1, т.4 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 26 октомври 2015 г. в гориста местност на път между Димитровград за Стара Загора, в района на разклон за с. Маджерито, са били спрени два леки автомобила с бургаска регистрация - БМВ и „Мерцедес”, които били управлявани от Станимир С. и Николай Й. При последвал оглед на местността, в която са се намирали колите, са били установени 26 лица от Сирия и Иран, между които и малолетни деца. Те влезли  в България без документи за самоличност.

В хода на извършените следствени действия е установено, че при превозването на чуждите граждани в страната са взели участие още два автомобила. Към настоящия момент се провеждат оперативно-издирвателни мероприятия по установяване на местонахождението на автомобилите и техните шофьори.

Двамата мъже от Средец заедно с чужденците са задържани за срок от 24 часа в Първо РУ на МВР-Стара Загора. С постановление на наблюдаващия прокурор Станимир С. и Николай Й. ще бъдат задържани в ареста за срок от 72 часа. Обвинението ще бъде за престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс, влязъл в сила на 30 септември 2015 г., а именно за това, че в съучастие по между си като извършители, с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага, противозаконно подпомагали чужди граждани да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно-превозно средство и е извършено по отношение на повече от едно лице.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора е извършен оглед на местопроизшествие, претърсване на двата автомобил и лични обиски на задържаните лице. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама