Задържаха разпространител на цигари без бандерол в района на русенското село Батишница

12:49, 27 окт 15 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инспектори от сектор „Оперативен контрол" на Митница Русе задържаха пореден разпространител на цигари без бандерол.  39-годишен мъж е задържан в района на русенското село Батишница.  В багажника на управлявания от него лек автомобил митническите служители открили 500 кутии цигари от популярната марка „Victory Exclusive", съобщават от Агенция Митници.

Кашонът с нелегалната стока бил старателно покрит с олекотена спална завивка, за да не се забелязва от пръв поглед при евентуална проверка.  За случая веднага е уведомен разследващ митнически инспектор и е образувано дознание, което се води в условията на бързо производство, съобщават още от Агенция Митници. 

Само ден преди този случай, за нелегално пренасяне на цигари без български акцизен бандерол под наказателна отговорност е подведен и турски гражданин, шофьор на турски товарен автомобил. Под леглото в шофьорската кабина на превозното средство и в кутия за документи в предната част на ремаркето митнически служители открили общо 210 кутии цигари „LM" red, „PARLIAMENT" night blue и  „CAMEL", всички с надпис  "For duty free sales only". 

По документи камионът е бил натоварен с хранителни продукти от Турция за Швеция.  Водачът се е признал за виновен и в условията на „незабавно производство" е постигнал споразумение с прокуратурата за наказание от 1 година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок. Наложена му е и глоба от 1500 лева. Наказателните мерки са потвърдени от Русенски районен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама