Любомир Христов: Резултатите на ГЕРБ на изборите в област Шумен са изключителен успех

12:50, 27 окт 15 / Политика 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като изключителен успех за структурата на ПП ГЕРБ в Шумен определи постигнатите резултати на местните избори областният лидер и кандидат за кмет на града Любомир Христов. Това той обяви днес на пресконференция, на която от партията отчетоха постигнатото на местния вот на 25 октомври.

“Голям успех е победата на кандидата на ПП ГЕРБ за кметския пост в община Никола Козлево. Това затвърждава тенденцията да се представяме успешно в регионите със смесено население. В община Шумен печелим на първи тур пет населени места. В още пет отиваме на балотаж”, коментира Любомир Христов и подчерта, че за първи път от промените у нас в Никола Козлево печели друга политическа сила, а не ДПС. Той изрази задоволство от представянето на Иванка Петрова в Смядово, която още на първи тур се пребори за втори път за кметския стол в общината и припомни, че в Нови пазар и Каспичан кандидатите на ПП ГЕРБ са на балотаж.

“Ще търсим експертно управление на Шумен. Всеки, независимо каква длъжност заема, ще има шестмесечен изпитателен срок и ако не работи добре ще бъде сменян. Няма да позволя никой да ми извива ръцете”, категоричен бе Любомир Христов и акцентира, че ще работи с всички политически сили, които имат конструктивни предложения за развитието на Шумен. Кандидатът за кмет на града от ПП ГЕРБ подчерта, че за балотажа очаква подкрепа от всички, които приемат програмата на партията за развитие на града. “Най-близо до нас са Реформаторския блок, АБВ и патриотичните партии”, коментира още Любомир Христов.

Политикът допълни, че по принцип има виждане за председателското място в местния парламент, но не пожела да коментира бъдещи планове и призова да се изчака резултата от балотажа на първи ноември. “Да не слагаме каруцата пред коня. Всеки коментар за бъдещо управление и екип в момента е некоректен и неуместен”, категоричен бе Любомир Христов. Той пожела успех на опонента си за кметския пост – Иван Иванов от БСП.

“Предизвикателство за ПП ГЕРБ не е балотажа, а управлението на Шумен. Резултатът на Любомир Христов за кметското място в Шумен е изключително добър. Въпреки, че срещу него бе водена негативна кампания”, коментира председателят на изборния щаб на партията проф. Добрин Добрев. Той не скри, че от местната структура не са удовлетворени напълно от резултатите за общински съветници, но въпреки това, постигнатият процент е по-висок от средния за страната. Проф. Добрев отчете и високият процент – 14 на невалидните бюлетини за общински съветници, които натрупа ПП ГЕРБ в Шумен.

“Най-честа грешка при недействителния вот бе посочването на две партии или преференция без да е отбелязана партия”, коментира проф. Добрев и добави, че първите петима от листата на партията, които влизат в местния парламент са били общински съветници и в предишния, което категорично оборва тезата, че хората искат нови лица, а не работа.

От структурата на ПП ГЕРБ в Шумен посочиха, че са удовлетворени от резултатите на Реформаторския блок, патриотите и АБВ. “Това е индикатор, че в Шумен има позитивно отношение към управлението на страната”, обобщи проф. Добрин Добрев.

“Благодаря на всички шуменци, които гласуваха на 25 октомври. Надявам се, че направихме първата крачка към промяната на Шумен”, каза в заключение Любомир Христов.

Купуването и прадаването на гласове е престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама